bed leasen

Bed leasen

Top 3 Partijen voor een bed leasen

1. Je nieuwste camera lens huren zonder langlopend contract? Bij Grover zeg je elk moment op.

2. Skala heeft het grootste assortiment en is ideaal voor het langdurig leasen van producten.

Inhoudsopgave Bed leasen

 • 1. Welke winkels bieden de mogelijkheid voor een bed leasen?
 • 2. Welke modellen bedden kan ik leasen?
  • 2.1 Wat zijn de populaire bedden van nu?
  • 2.2 Boxspring leasen
 • 3. Waarom een bed leasen?
 • 4. Hoe werkt een bed leasen?
  • 4.1 Hoeveel kost het wanneer je kiest voor een bed leasen?
  • 4.2 Boxspring leasen zonder BKR

Bij een Ikea bed denk je waarschijnlijk niet zo snel aan de optie op afbetaling of leasen omdat men de prijs kwaliteit vaak betaalbaar acht. Deze methoden van betalingen behoren ook niet tot de mogelijkheden van de Ikea. Een goed bed van kwaliteit kan behoorlijk prijzig zijn, zeker als er ook lichamelijke klachten bij komen kijken. Zoals bijvoorbeeld nek of rug klachten. Je gaat dan al snel naar bedragen boven de 2000 euro, als je een kwalitatief goed bed nodig hebt. Om deze reden kan het dus ook een optie zijn om te kiezen voor een meubel leasen.

bed leasen

1. Welke winkels bieden de mogelijkheid voor bed leasen?

Er zijn een aantal bekende merken die de mogelijkheid tot een bed leasen aanbieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Beter Bed, Dekbed Discounter en Beds Bedding. Doordat je kiest voor de optie voor bed leasen verspreid je de financiële lasten door in termijnen een kleiner bedrag te betalen. Ons advies hierin is om wel altijd te overwegen of je niet beter kan sparen om een bed eenmalig af te lossen.

Maar heb je direct een goed bed nodig en staat het bedrag niet klaar, dan is een bed leasen een andere oplossing. Er zijn veel verschillende bekende merken die deze optie aanbieden, maar het is verstandig om je vooraf goed te laten informeren. Grote merken zoals Beter Bed en Dekbed Discounter hebben een uitstekende en betrouwbare regeling, maar kijk goed of deze regeling ook goed bij jou past.

 

2. Welk modellen bedden kan ik leasen?

Het aanbod in een bed leasen is enorm groot. Dit principe bestaat ook al wat langer en veel leveranciers zijn hier ook al op ingespeeld. Het blijkt namelijk erg populair om een bed of boxspring te leasen. Om deze reden is er veel aanbod in de diverse modellen van een bed leasen. Denk bijvoorbeeld aan de diversiteit van matrassen, uitstralingen van het bed, hoogte van de poten, verstelbare lattenbodems etc. Laat je goed informeren of vraag een bed advies aan, want goede nachtrust is zo enorm belangrijk.

2.1 Wat zijn de populaire bedden van nu?

Steeds meer mensen kiezen voor een boxspring bed. Maar wat is precies het verschil tussen een bed en een boxspring bed? En welke past het beste bij je? Een boxspring is een van de populairste slaapsystemen geworden en dat is niet zomaar. Ze staan er namelijk om bekend dat ze hoge comfort bieden. Er liggen namelijk twee matrassen boen op elkaar, op een bed bodem van een gestoffeerde box met thermische geharde veren. Met kan voor extra comfort kiezen door ook een topmatras erbij uit te zoeken. De combinatie van diverse matrassen en een topmatras maken een boxspring hoger dan een normaal bed, waardoor je heel makkelijk kunt in- en uitstappen van het bed.

2.2. Boxspring leasen

Zoals eerder al genoemd kun je naast een normaal bed ook een boxspring leasen. We zien zelfs dat hier veel meer vraag naar is dan een normaal bed. De boxspring is de meest gebruikte bedden van de laatste jaren. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het gebruiksgemak zoals de hoge instap van het bed, maar ook met de luxe uitstraling die je kunt bereiken met een boxspring. Gelukkig is hierdoor ook het aanbod zeer divers, zodat je veel keuze hebt in een boxspring leasen.

3. Waarom een bed leasen?

We hebben het in dit artikel al eerder genoemd, maar vaak heeft men als hoofdrede voor een nieuw bed medische klachten. Je bent bijvoorbeeld een slechte slaper of last van lichamelijke klachten. Deze klachten ontstaan regelmatig doordat men een verkeerd bed hebben, die niet past bij hun lichaam. Dit wil je natuurlijk snel oplossen, want slecht slapen en wakker worden met klachten kan erg vervelend zijn (of nog erger).

Niet iedereen heeft zomaar een bedrag klaar staan op de spaarrekening voor een kwalitatief goed bed. Het kan daarom een alternatief zijn om te kiezen voor een bed leasen. Je hoeft op deze manier niet in een keer het volledige bedrag te betalen, maar gaat hiermee alleen een maandelijkse betaalverplichting aan.

bed leasen

4. Hoe werkt een bed leasen?

In de meeste gevallen werkt het heel eenvoudig om een bed te leasen. Vooraf is het verstandig om je goed te laten adviseren welk bed het beste bij je past, want je wilt natuurlijk zorgeloos kunnen slapen. Hierna start de korte aanvraag procedure voor een bed leasen. Je vult een formulier is. Deze wordt gecheckt, vaak ook op de financiële verplichting die je aan gaat. Na goedkeuring ontvang je een bezorgdatum van je nieuwe bed. Over het algemeen zorgt de leverancier dat het bed in de juiste kamer geplaatst wordt en zorgen ze ook voor de montage hiervan. We horen vaak terug dat dit ook als groot voordeel wordt ervaren van een bed leasen; je wordt volledig ontzorgt en hebt er geen omkijken meer naar. De leverancier neemt dit allemaal voor zich, het enige wat je nog hoeft te doen is het bed opmaken en er lekker in kruipen.

Er zijn zelfs leveranciers, zoals bijvoorbeeld Beter Bed die een verhuisservice aanbieden. Ga je verhuizen, dan zorgen zij er voor dat het bed verhuisd wordt. Ook zijn de bedden voorzien van een garantie. Gaat er in de tussentijd iets kapot, dan wordt het bed gerepareerd of vervangen. Dit zit allemaal in je maandelijkse leasebedrag opgenomen, waardoor je geen omkijken meer hebt naar je bed.

4.1 Hoeveel kost het wanneer je kiest voor een bed leasen?

De meeste leveranciers die een bed leasen aanbieden bieden een lease periode van 5 jaar (60 maanden). Je kunt daarna de boxspring of bed overnemen of een nieuw contract aangaan. Dan ontvang je een nieuwe boxspring of bed. De gemiddelde kosten voor een bed leasen liggen ongeveer tussen de twintig en zeventig euro per maand.

4.2 Boxspring leasen zonder BKR

Kun je een boxspring leasen zonder BKR, dat is een vraag die we vaak krijgen. Het is mogelijk om een boxspring zonder BKR registratie of toetsing te leasen, maar niet elke leverancier biedt dit aan. Een goede nachtrust is belangrijk. Let er daarom op dat je niet ’s nachts wakker ligt van het maandbedrag wat je betaald voor je geleasede bed.

Ben je benieuwd welke items je nog meer kunt leasen? Zie dan ons overzicht van leaseproducten.