product private lease volvo leasing

Zakelijk leasen, onze top 3 van feiten en fabels.

Ben je ondernemer? En wil je zakelijk een goeie representatieve auto rijden? Dan heb je twee opties; een auto kopen of een auto zakelijk leasen. Dit laatste wordt elk jaar populairder. We hebben daarom onze top 4 van fabels en feiten over dit onderwerp voor je op een rijtje gezet.

Top 3 Fabels & Feiten van Zakelijk leasen

Fabel >> Als beginnende ondernemer of zzp’er kun je niet zakelijk leasen.

Dit is niet waar. Want je kan als starter prima een zakelijke auto leasen. Er wordt vaak gekeken naar je laatste IB-aangifte. En bij een zzp’er wordt er gekeken naar je laatste boekjaar, welke bedrijfsbalans hierin zit.

Feit >> Je mag je zakelijke leaseauto van je bedrijfslogo voorzien.

Naast het feit dat je jouw zakelijke auto mag bestickeren, kun je ook je leaseauto in de juiste kleur en model kiezen die het beste aansluit bij jouw bedrijf.

Feit >> Een leaseauto kan op je hypotheek effect hebben.

Helaas, maar dit is waar. Als ondernemer is het al lastig om een hypotheek te krijgen. Maar door een BKR-registratie die vaak vast zit aan een lease auto, wordt dit nog moeilijker gemaakt. Een groot voordeel van een zakelijke leaseauto is wel dat daar geen BKR-registratie bij zit, omdat de auto dan op naam van je bedrijf staat.

Voordeel van zakelijk leasen

Er zijn nog steeds veel voordelen aan het zakelijk leasen van een auto als ondernemer. Je hebt bijvoorbeeld geen omkijken meer naar het onderhoud van je auto. Ook rijd je vaak de nieuwste modellen en weet je precies met welke kosten je maandelijks rekening moet houden. Ook heb je flink wat belastingvoordeel aan een zakelijke leaseauto.

Aan de andere kant heb je natuurlijk weer te maken met fiscale bijtelling. Dit werkt weer nadelig als je ook veel privé ritjes wilt maken met de auto.

Wist je dat je naast het leasen van een auto ook andere producten kunt leasen? Erg handig als je een startende ondernemer bent die nog geen grote bedragen op de zakelijke rekening heeft staan. Zoals bijvoorbeeld het leasen van een Macbook, koffiezetapparaat of een beamer.

product private lease volvo leasing