Meubels leasen

Meubels leasen

Top 1 - Partijen Meubels leasen

Alles over meubels leasen

Meubels leasen in een huis zijn als de hoofdingrediënten in een maaltijd. Meubels nemen het grootste gedeelte van de ruimte in beslag en zorgen voor de juiste sfeer in je huis.

Bij het kopen van nieuwe meubels, bijvoorbeeld voor in je woonkamer, eetkamer of slaapkamer, is het belangrijk dat je tijdloze, functionele meubels kiest die passen bij de ruimte en die de juiste sfeer weergeven.

Maar het moet natuurlijk wel allemaal bij je budget passen. Geen paniek, dat hoeft namelijk helemaal geen probleem te zijn. Je kunt namelijk ook je meubels leasen.

Je kunt het totale aankoopbedrag van je meubels leasen, zodat je toch je gewenste meubels in huis krijgt.

Wees dus niet bang om creatief te zijn en precies die meubels te kopen waar je van houdt. Als je wilt kun je ook een gedeelte van het aankoopbedrag van je meubels op afbetaling terugbetalen.

Je betaalt na aankoop heel gemakkelijk met een vaste maandelijkse termijn het leasebedrag weer terug.

Stoel leasen

Waarom meubels leasen?

Waarom zou je je eigenlijk meubels op afbetaling kopen, is dat wel verstandig om je meubels te leasen? Het gebeurt steeds vaker dat mensen bij grotere investeringen, zoals je meubels in je woonkamer, eetkamer of slaapkamer gaan leasen om vervolgens gespreid terug te gaan betalen.

Doorgaans zul je meubels niet voor een jaar kopen, maar moeten je meubels vele jaren mee. Het zou dan fijn zijn dat je meubels koopt die je ook graag wilt hebben, en niet bepaalde meubels moet kopen omdat je geen budget meer hebt.

Ga je de meubels leasen, dan kun je vaak net even ietsje meer besteden, is je budget net ietsje hoger, omdat je daarna toch in termijnen terug kunt betalen. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je meubels onverwachts kapot gaan, en dat gebeurt natuurlijk net op een moment dat het (financieel) net even niet uitkomt.

Je meubels op afbetaling kopen is een ideale uitkomst. Ook als je het wel in één keer zou kunnen betalen, kan het verstandig zijn om je meubels op afbetaling te kopen. Op die manier heb je namelijk ook nog budget over om leuke dingen te (blijven) doen of andere dingen te kunnen kopen.

Waar kun je een meubels leasen?

Je kunt bij tal van bedrijven je meubels op afbetaling kopen, zoals bij Purewonen, Lumz of HomeHaves.

Daarnaast zijn er vele gespecialiseerde winkels, zoals Seats And Sofas, die gespecialiseerd zijn in banken. Maar ook bedrijven als bijvoorbeeld Wehkamp hebben zeer goede mogelijkheden om je meubels te leasen.

Welke meubels kun je leasen?

Meubels op afbetaling kopen wordt steeds populairder. De meest populaire meubels die op afbetaling worden gekocht zijn op dit moment banken, een eettafel met stoelen en bedden.

Dat komt, doordat dit essentiële meubels zijn, meubels waar je niet zonder kunt en die de sfeer in huis bepalen. Wil jij bijvoorbeeld een stoere eettafel met een dik houten blad en stalen poten, dan is dat een flinke investering.

Doe er nog een paar leuke stoelen bij en het bedrag loopt al snel behoorlijk op, vooral als je kwaliteitsmeubels neemt. Meubels leasen is dan vaak een hele goede optie om toch je geliefde meubels aan te kunnen schaffen.

Hoe kun je meubels leasen?

Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het moeilijkste is nog wel het uitzoeken van je meubels, welke je precies wilt kopen. Kies de meubels uit die je wilt aanschaffen.

Bij de koop wordt je dan gevraagd hoe je de meubels wilt betalen. Kies je voor betalen in termijnen, dan wordt je aanvraag beoordeeld.

Vervolgens betaal je in overleg met de geldverstrekker welk bedrag je per maand betaalt en hoe land je dan moet betalen.

De maandelijkse termijnen uit een gedeelte voor de afbetaling en een gedeelte voor het betalen van de rente.

De termijnen worden middels automatische incasso van je bankrekening geschreven, dus daar hoe je verder niks voor te doen.

Heb je tussentijds wat meer geld om te besteden, dan kun je vaak ook nog boetevrij extra aflossen, zodat je eerder je aflossing voor het meubels leasen hebt gedaan.

Doe dit wel altijd pas nadat je met de geldverstrekker hebt overlegd.

Wat zijn de kosten van meubels leasen?

Als je meubels op afbetaling koopt, dan betaal je voor een bepaalde, vooraf vastgestelde periode, een vast bedrag per maand.

Des te langer de looptijd, des te meer rente je betaalt, des te duurder het uiteindelijk is.

Des te korter de looptijd, des te goedkoper je uiteinde uit bent. Je maandbedrag is dan uiteraard wel een stuk hoger dan bij een langere termijn.

huiskamer leasen

Meubels leasen zonder BKR check

De meeste geldverstrekkers doen altijd een BKR check als je meubels wilt leasen.

Bij een positieve vermelding kun je in vrijwel alle gevallen je meubels leasen. Heb je een negatieve BKR-registratie, dan kan de geldverstrekker de lease afwijzen.

Dat is voor zijn eigen bescherming, want hij wil weten of hij uiteindelijk zijn geld krijgt, maar ook een stukje bescherming voor jezelf, want je moet het wel over de gehele periode kunnen betalen.