Keuken leasen

Keuken Leasen

Top 3 Aanbieders Keuken Lease

Alles over een keuken op afbetaling

Een keuken leasen is een investering voor jaren. Koop je een nieuwe keuken, dan kies je graag voor alle opties die je nu en in de toekomst belangrijk vindt.

De juiste, slimme opstelling, voldoende opslagmogelijkheden, de juiste apparatuur en mooie, duurzame materialen.

Het zou daarom jammer zijn als je keuken net boven je budget komt en je daardoor concessies zou moeten doen aan je droomkeuken.

Geen probleem. Net als bij auto’s kun je namelijk ook je keuken leasen. Je kunt een deel of het gehele aankoopbedrag leasen gemakkelijk in maandelijkse termijn betalen.

Je betaalt dan een vast bedrag per maand en kunt direct gebruik maken van je nieuwe keuken, zonder dat je concessies moet doen aan je droomontwerp.

hoekkeuken leasen

Waarom een keuken leasen?

Is het wel verstandig een keuken op afbetaling te kopen? Dat is een gewetensvraag waarop je zelf het beste antwoord op kunt geven.

Ga je een keuken kopen, dan moet die nog jaren mee. Het zou jammer zijn dat je niet jouw droomkeuken kunt kopen, omdat je daar net even het budget niet voor hebt.

Koop je daarom een goedkopere keuken, dan kan je daar je daar spijt over houden, zolang je in je huis woont.

Ook als je de woning op termijn wilt verkopen, kan het een goede investering zijn, want de woning wordt er een stuk meer waard door.

Zelfs als je wel het budget hebt, kan verstandig zijn om een keuken te gaan leasen.Je houdt dan namelijk geld over om andere zaken te kopen. Of je geld veilig op je spaarrekening te houden.

Waar kun je een keuken leasen?

Bij steeds meer bedrijven kun je een keuken leasen. Dat is goed nieuws voor jou als consument, want hierdoor is de concurrentie onder de aanbieders groter, krijg je scherpere prijzen en een betere service.

Op dit moment is de top 3 van als volgt: Keukenkampioen, Brugman en I-Kook. Er zijn natuurlijk nog veel meer aanbieders.

keuken leasen

Welk type keuken kun je leasen?

In principe kun je elk type keuken leasen. Je kunt je eigen keuken samenstellen, bijvoorbeeld een dichte keuken, open of halfopen keuken, rechte keuken, hoekkeuken of een u-keuken.

Je kunt ook kiezen voor een demo-keuken of soms zelfs een goede tweedehands keuken. Vervolgens bepaal je welke apparatuur je erin wilt hebben.

Uiteraard is een nieuw keuken op afbetaling duurder dan een demo-keuken of tweedehandskeuken op afbetaling.

Welke je kiest, ligt puur aan je eigen smaak, wensen en aan wat je er voor uit kan geven. 

Bij het leasen van een keuken kan je budget vaak een stukje hoger liggen dan wanneer je deze zou kopen. Zo hoef je geen concessies te doen aan je droomkeuken.

Populaire keukens

Op dit moment zijn keukens waarin eikenhout verwerkt is, erg populair.

Eikenhout wordt al heel lang gebruikt voor het afwerken van keukens, omdat de kwaliteit van het hout erg goed is.

Bovendien is eikenhout stijlvol en werkt het sfeerverhogend.

Kijk ook eens naar een hoogglans keuken, die zijn ook erg populair op dit moment.

Welk merk keuken leasen?

Keukens heb je in alle vormen en maten. Bovendien zijn keukens van alle tijden, waardoor ze erg gevoelig zijn voor trends.

De populairste keukenmerken die je kunt leasen zijn Bruynzeel, Rational, SMEG en SieMatic.

Daarnaast zijn er nog talloze andere merken die ook erg populair zijn. Welk merk je kiest, is geheel afhankelijk van je smaak.

Verdiep je vooraf goed in de gebruikte materialen en onderdelen waarvan de keuken is gemaakt.

Soms is een minder bekend merk net zo goed als een bekend merk, met dezelfde hoogwaardige onderdelen en kwaliteit.

Zo betaal je daarvoor een stuk minder.

design keuken leasen

Hoe werkt het precies, een keuken leasen?

Het werkt super makkelijk. Je zoekt jouw droomkeuken uit bij de keukenboer. Je keuken lease wordt aangevraagd en na goedkeuring gaat de keukenboer jouw keukenin bestelling nemen. En over tot plaatsing

Vervolgens betaal je in overleg met de geldverstrekker maandelijks een vast termijn, over een vaste periode.

Die maandelijkse termijnen bestaan uit een afbetaling en rentekosten. Deze termijnen worden middels automatische incasso afgeschreven, dus ook daar heb je geen omkijken naar.

In sommige gevallen kun je tussentijds boetevrij extra aflossen, zodat je eerder klaar bent met het aflossen van je keuken leasen.

Wat zijn de kosten van een keuken leasen?

Het aanschaffen van je nieuwe droomkeuken kan flink in de papieren lopen.

De prijs over de gehele looptijd maakt een keuken leasen duurder. Dan wanneer je een keuken direct betaald. Omdat je namelijk altijd een bedrag aan rente betaalt.

Hoe langer de looptijd van je keuken lease is, hoe meer rente je betaalt aan je geldverstrekker. Dat werkt net zoals bij een hypotheek op je huis.

Des te korter de looptijd, des te minder rente je betaalt. Echter, als je looptijd korter is, wordt je maandelijkse termijn vaak weer een stukje hoger.

In overleg met je geldverstrekker kun je hierin de beste mix vinden.

droomkeuken leasen

Een keuken leasen zonder BKR check

Bij leasen vindt er (vrijwel) altijd een BKR check plaats. Geldverstrekkers maken vrijwel altijd gebruik van het Bureau Krediet Registratie.

Bij een positieve vermelding kun je vrijwel altijd je keuken leasen. Bij een negatieve BKR-registratie kan het wel vervelend uitpakken en kan een geldverstrekker je aanvraag afwijzen.

Een negatieve registratie kan namelijk duiden op een betalingsachterstand en daardoor kan je aanvraag voor een keuken leasen worden afgewezen.

Dit is een stukje bescherming voor de geldverstrekker, maar ook voor jezelf om te voorkomen dat je straks betalingsachterstand op betalingsachterstand krijgt.