fiets leasen

Fiets leasen

Top 3 Partijen voor een Fiets leasen

1. Je nieuwste camera lens huren zonder langlopend contract? Bij Grover zeg je elk moment op.

2. Skala heeft het grootste assortiment en is ideaal voor het langdurig leasen van producten.

Inhoudsopgave Fiets leasen

Wist je dat we in Nederland op de 17 miljoen inwoners maar liefst 22,5 miljoen fietsen hebben. Nederland wordt niet voor niets als fietsland gezien. Het is daarom ook geen gekke gedachten dat mensen steeds vaker een fiets leasen in plaats van een fiets kopen. Met name de wat duurdere fietsen als merkfietsen, racefietsen en elektrische fietsen worden vaker geleased. Maar waarom kiezen we voor een kwaliteitsfiets? Dit komt omdat we vele kilometers afleggen met dit vervoersmiddel. Van ons werk of ter ontspanning, met elkaar leggen we wel 15 miljard kilometer per jaar af.

  • 1. Welke winkels bieden de mogelijkheid voor fiets leasen?
  • 2. Welke modellen fietsen kan ik leasen?
    • 2.1 Wat zijn de populaire fietsen van nu?
  • 3. Waarom kiezen voor leasen?
    • 3.1 Private lease of Financial lease?
  • 4. Hoe werkt een fiets leasen?
    • 4.1 Hoeveel kost een fiets leasen?
    • 4.2 Fiets leasen zonder BKR
    • 4.3 Voor- en nadelen van leasen.
fiets leasen

1. Welke winkels bieden de mogelijkheid voor fiets leasen?

We zien het de laatste jaren steeds meer; consumenten kiezen ervoor om kwaliteitsfietsen te leasen in plaats van te kopen of op afbetaling. Het gaat hierbij wel om fietsen van goede kwaliteit, elektrische fietsen of de speed pedelec.

In Nederland is het heel normaal om de fiets te gebruiken als vervoersmiddel in het woon-werk verkeer. En doordat er zoveel vraag naar fietsen leasen is, groeit ook het aanbod van leveranciers hiervan. Een paar grote spelers op het gebied van fietsen leasen zijn bijvoorbeeld de ANWB, Stella en Gazalle. Zij scoren hoog op betrouwbaarheid, maar ook service. 

2. Welk modellen fietsen kan ik leasen?

De modellen/type fiets die je kan leasen is eindeloos. Daardoor is er altijd wel eentje die aansluit bij jouw persoonlijke wensen. Zo zijn er heren en dames fietsen, elektrische of niet elektrische fietsen, een mid-step model. Of wil je liever een bakfiets, vouwfiets of gewone stadsfiets? Alle fietsen hebben een ding gemeen; het zijn allen kwaliteitsfietsen. Ben je op zoek naar een hele basic fiets, dan is een fiets leasen niet aan te raden.

2.1 Wat zijn de populaire fietsen van nu?

De elektrische fiets heeft al een paar jaar flink terrein aan populariteit gewonnen. Het is niet meer een vervoersmiddel voor alleen de wat oudere mensen, maar jong en oud maakt gebruik van de elektrische fiets. Als vervoersmiddel naar het werk, of als bakfiets in de binnenstad, we zien steeds vaker de elektrische fiets voorbij komen.

Ook de mountainbike is flink in opmars gekomen. Met zijn brede banden een echte buitenfiets, gemaakt om buiten de fietspaden te fietsen. Zeker tijdens Corona, waarbij vele sportscholen dicht waren is er veel gesport op de mountainbike. Om die reden waren ook overal deze fietsen uitverkocht.

3. Waarom kiezen voor leasen?

De reden waarom veel mensen leasen is omdat de gemiddelde fiets best prijzig kan zijn. Zo lag in 2019 de gemiddelde prijs van een fiets op ongeveer 1200 euro. Door te kiezen voor het leasen van een fiets verspreid je het grote bedrag en hoef je niet in een keer het bedrag voor de fiets te betalen. Je kan dit bedrag indirect weer terug verdienen door minder vaak de auto te pakken en bijvoorbeeld vaker op de fiets naar je werk te gaan. Dit zien we erg vaak bij de elektrische fiets, die vaak als vervoersmiddel naar het werk wordt gebruikt.

3.1 Private lease of Financial lease?

Als je kijkt naar manieren om een fiets te leasen, dan stuit je waarschijnlijk al snel op twee termen; private lease en financial lease. Het verschil tussen deze twee manieren van leasen is als volgt: Bij private lease is de fiets na afloop van het leasecontract niet van jou. Bij financial lease is de fiets na verloop van het leasecontract wel jouw eigendom. Dit kun je ook zien als een fiets op afbetaling.

fiets leasen

4. Hoe werkt een fiets leasen?

Als je er voor kiest om een fiets te leasen, gebruik je als particulier (of steeds vaker ook zakelijk) een fiets tegen een vast maandbedrag en looptijd. Meestal begint deze looptijd vanaf ongeveer 3 jaar. Na deze periode lever je de fiets weer in of je kiest een nieuwe fiets uit. Vaak zijn er een paar kosten in dit maandbedrag meegenomen. Denk hierbij aan reparaties en onderhoud, diefstal- en schadeverzekering, pech-hulp, bandenvervanging enzovoort.

Je hebt dus een behoorlijk volledig pakket wat je afsluit. Dit is ook een reden waarom er steeds meer mensen voor het leasen van een fiets kiezen. Het biedt gemak en je hebt geen omkijken meer naar je fiets.

4.1 Hoeveel kost het wanneer je kiest voor een fiets leasen?

De kosten voor het leasen van een fiets lopen behoorlijk uiteen. Het is namelijk sterk afhankelijk van het type fiets en de leaseperiode die je afsluit. Een elektrische fiets is per maand kostbaarder dan bijvoorbeeld een stadsfiets. De prijzen variëren tussen de 10 euro tot 60 euro per maand.

4.2 Fiets leasen zonder BKR

Een fiets leasen zonder BKR registratie of toetsing is mogelijk, wanneer het leasebedrijf niet is aangesloten bij het keurmerk van BKR. Weet wel dat het niet nadelig hoeft te zijn om een BKR toetsing te doen, aangezien deze controle alleen ter bescherming voor jezelf is. Op deze manier sluit je niet een te hoge lening af.

4.3 Voor- en nadelen van leasen.

Het leasen van een fiets heeft voor- en nadelen. Het is aan te raden om je goed te verdiepen in de voorwaarden die de leverancier in het leasecontract opneemt. Lees goed de kleine letters om onaangename verrassingen te voorkomen. De meest voorkomende voor- en nadelen hebben we voor je op een rij gezet.

Voordelen

  • Door het afsluiten van een leasecontract betaal je een vast bedrag per maand. Hier zijn veel kosten al in opgenomen, zoals reparaties en verzekeringen. Het is hierdoor financieel heel overzichtelijk wat je maandelijks kwijt bent aan een fiets.
  • Je hoeft niet in een keer een grote uitgave te doen, maar rijd direct op een gloednieuwe en betrouwbare fiets.

Nadelen

  • Een fiets leasen is feitelijk gezien een lening. Je betaald hierdoor altijd meer dan wanneer je direct een volledige fiets afrekent.
  • Doordat je een lening aan gaat, zullen er leveranciers zijn die een toetsing doen bij het BKR.
  • Lees vooraf goed de voorwaarden van de aanbieder. Je betaald bijvoorbeeld vaak een flink bedrag om tussentijds het leasecontract te beëindigen.

Ben je benieuwd welke items je nog meer kunt leasen? Zie dan ons overzicht van leaseproducten.