product private lease swapfiets

Swapfiets

Top 1 Partij om een Swapfiets te leasen

1. Je nieuwste camera lens huren zonder langlopend contract? Bij Grover zeg je elk moment op.

2. Skala heeft het grootste assortiment en is ideaal voor het langdurig leasen van producten.

Inhoudsopgave Swapfiets

Als je in een studentenstad als Utrecht, Leiden of Delft bent geweest, dan heb je ze vast wel voorbij zien komen: een fiets met een blauwe voorband. Dit zijn de welbekende Swapfietsen. Abonnementsfietsen die iedereen kan huren voor 15 euro per maand. Maar hoe werkt dit nu precies?

  • 1. Hoe werkt de Swapfiets?
  • 2. Is de Swapfiets goedkoper dan een fiets leasen?
  • 3. Welke modellen zijn er?
  • 4. Wat is het verschil tussen een swapfiets en een lease fiets?
  • 5. Swapfiets Busines
product private lease swapfiets

1. Hoe werkt de Swapfiets?

Tijdens je studententijd hoorde een afgetrapte fiets er wel echt bij. Alles rammelde tijdens het fietsen en ook ging er regelmatig wel iets kapot. Maar sinds de Swapfiets de grote steden is binnen getreden, verdwijnt dit stadsbeeld. De goedwerkende omafietsen zijn eenvoudige modellen, die je kan huren voor 15 euro per maand. Gaat er iets kapot, dan wordt het snel weer gerepareerd. Zonder extra te betalen! En wordt je fiets gestolen? Dan krijg je ook weer een nieuwe. Je bent alleen je eigen risico van 40 euro kwijt.

In een korte tijd is het een enorm succes gebleken. Binnen anderhalf jaar na lancering hebben er al 32.000 mensen een abonnement afgesloten! Een abonnement is dan ook makkelijk af te sluiten, je zit niet voor een lange periode aan een leasecontract vast.

2. Is de Swapfiets goedkoper dan een fiets leasen?

Antwoord op deze vraag is niet helemaal waterdicht te geven. Het hangt er vanaf hoe we de vergelijking maken. De allergoedkoopste optie uiteindelijk is om zelf op zoek te gaan naar een tweedehands fiets en licht onderhoud aan de fiets zelf te doen. Maar als we kijken naar een soortgelijke lease fiets als de Swapfiets, dan komt de Swapfiets over het algemeen goedkoper uit.

3. Welke modellen zijn er?

De Swapfiets staat bekend om zijn eenvoud en betrouwbare fietsen. Naast de bekende omafiets (Swapfiets Original) zijn er meer modellen van de Swapfiets. Zoals bijvoorbeeld de Swapfiets Deluxe 7. Deze fiets heeft 7 versnellingen, hand- en terugtraprem, en alle standaard voorzieningen die je op een fiets kunt verwachten (licht, slot etc.). Of wat dacht je van de Swapfiets Power 7; een luxe e-bike met versnellingen en handremmen. Inclusief een accu van goede kwaliteit en actieradius. Alle drie de modellen zijn voorzien van de iconische blauwe voorband.

4. Wat is het verschil tussen een Swapfiets en een lease fiets?

Dat een principe van een Swapfiets lijkt op een lease fiets mogen duidelijk zijn. Maar er zit wel een groot verschil tussen deze twee opties. Een regelen van een swapfiets is namelijk veel eenvoudiger en voordeliger dan een fiets leasen. Er wordt geen aanbetaling, rente of afschrijvingskosten gerekend. En het abonnement is maandelijks opzegbaar.

5. Swapfiets Business

Swapfiets gaat goed met zijn tijd mee. Zo heb je nu ook Swapfiets Business. Speciaal voor het bedrijfsleven. Je kunt hem op verschillende manieren inzetten. Bijvoorbeeld voor werknemers; geef ze een Swapfiets Business en ze kunnen files ontwijken. Met een persoonlijk abonnement per medewerker of misschien past flexibiliteit beter bij jouw bedrijf. Dan bieden ze ook een bedrijfsaccount aan en kun je de fiets delen.

Ben je benieuwd welke items je nog meer kunt leasen? Zie dan ons overzicht van leaseproducten.