scooter lease

Scooter lease, hoe werkt dit in de praktijk?

Heb je wel eens gehoord van de mogelijkheid tot scooter lease? Je bent wellicht op zoek naar een scooter. Maar hebt misschien niet het bedrag voor een nieuwe scooter op je rekening staan. Of je wilt graag volledig ontzorgt worden en geen onderhoud aan je scooter te hoeven plegen. Dan kan een scooter lease optie voor jou goed werken. Maar hoe werkt dit eigenlijk in de praktijk?

scooter lease

Een scooter lease plan, hoe werkt dit?

Een partij zoeken die lease scooters aanbiedt is de eerste stap die je moet zetten in dit proces. Misschien ben je op zoek naar een specifiek merk, zoals bijvoorbeeld een Vespa. Of wil je juist een elektrische scooter? Er komen de laatste tijd steeds meer leveranciers bij die een scooter lease plan aanbieden.

Vraag allereerst bij de verkoper of leasemaatschappij of jij in aanmerking komt voor een leasecontract. Per maatschappij verschillen de voorwaarden hiervoor. Bij sommige mag je bijvoorbeeld geen negatieve kredietgeschiedenis hebben of verwachten ze een vast maandelijks inkomen. Ben je goed gekeurd? Dan kun je nu verder.

Het budget bepalen voor je scooter

Heb je een maandbedrag in gedachten wat je wilt of kunt uitgeven voor jouw lease scooter? Bereken hoeveel brandstof je per maand kwijt zult zijn en haal dit van het maandbedrag af. Het restbedrag geeft je een duidelijk beeld wat je nog over hebt voor je leasecontract voor de scooter.

Het voordeel van leasen is dat je geen apart potje hoeft te bewaren voor onderhoud aan je scooter; dit zit normaliter in je leasecontract inbegrepen. Lees altijd goed het leasecontract door om te zien of dit ook daadwerkelijk staat omschreven!

Model scooter lease

Nu alle kosten zijn uitgezocht wordt het tijd om de juiste type scooter te vinden. Bij een scooter lease plan heb je vaak de keuze uit de nieuwste modellen. Heb je een specifieke kleur in gedachten? Of wil je graag een elektrisch model? Moet je nog wat bagage mee voor onderwerp en heb je nog een helm nodig? Vraag de leverancier voor advies welke type scooter het beste past bij jouw wensen.

Kosten scooter lease

Het leasen van een scooter is uiteraard niet gratis. Maandelijks wordt er een bedrag van je rekening afgeschreven, inclusief rente en reparatiekosten van je scooter. In sommige gevallen is de scooter na verloop van tijd jouw eigendom, maar dit is niet in alle gevallen zo. De kosten variëren enorm en hangen af van het type model en leaseperiode. Laat je goed informeren!