De top 5 hybride auto leasen van dit moment

Auto leasen voor 100 euro per maand

Wij krijgen vaak de vraag of een auto leasen ook mogelijk is voor 100 euro per maand. Dit is zeker het geval, maar dan krijg je niet een volledig nieuwe auto. Hierbij gaat het vaak om auto’s met een oudere leeftijd. Dit varriert van 3 tot soms wel 10 jaar oud, maar in principe is dit nog niet te oud voor een goede auto.

Deze auto’s kunnen afkomstig zijn van mensen die de auto tussentijds niet meer konden betalen, maar het kan ook zijn dat ze weer toe waren aan iets nieuws. Het wil vaak niets zeggen over de staat waarin de auto verkeerd, maar lees wel altijd de informatie goed door.

het gaat hier dan om een financial lease. Samen met de dealer maak je afspraken over een aanbetaling of een inruil van je oude auto. Vervolgens gaan ze het maandbedrag voor je berekenen. Dit doen ze aan de hand van de waarde van een auto en de termijn waarin je deze wil gaan afbetalen. Aan het einde van het contract betaal je meestal een bedrag wat ongeveer gelijk is aan de aanbetaling. Na deze laatste termijn is de auto ook officieel van jou. Hoe korter de leaseperiode is hoe hoger het maandbedrag zal gaan uitvallen. 

Let op in tegenstelling tot private lease is bij financial lease geen rekening gehouden met de kosten voor onderhoud, verzekeringen en belastingen!

Waar kun je een Auto leasen voor 100 euro per maand?

Top 5 auto leasen voor 100 euro per maand

(Genoemde auto’s zijn gebaseerd op het aanbod van 24 april 2022)

#1 – Citroen C1 – 2016

Als je een Auto wil gaan leasen voor minder dan 100 euro per maand dan is de Citroen C1 zeker het overwegen waard. Deze is op dit moment verkrijgbaar als Financial lease voor €75,- per maand bij een 5 jarig contract. Het is een tweedeurs auto, maar voor de mensen die geen grote uitgave willen doen is dit meer als voldoende. Eventueel zou je deze ook in 3 jaar kunnen aflossen voor €94,- per maand.

#2 – Seat Ibiza – 2017

De SEAT Ibiza ST is een 4deurs auto die ruimte genoeg heeft voor het hele gezin. Deze kun je nu bij 123lease al voor €79,- per maand leasen op basis van 60 termijnen (5 jaar). De prijs is zo laag omdat hij er al best wat kilometers op heeft zitten, maar hij is nog lang niet aan zijn einde toe.

#3 – Renault Kangoo – 2016

De Renault Kangoo wordt door zowel consumenten als zakelijke klanten veel gebruikt. Het is een auto waar je met 2 mensen in kunt zitten, maar voor het laden en lossen van spullen is het de ideale auto. Als je deze financial leaseed dan betaal je €88,- per maand gedurende 5 jaar.

#4 – Peugot 108 – 2016

Als je op zoek bent naar een financial lease voor een 4deurs auto, dan is de Peugot 108 zeker een aanrader. Deze auto is compact, maar je kunt er met 4 personen tegelijkertijd inzitten. Vooral voor mensen die niet veel te besteden hebben of geen grote uitgave willen doen is het aan te raden. Je betaald namelijk maar €89,- per maand en na 5 jaar heb je hem helemaal afgelost.

#5 –  Skoda Citigo – 2016

De Skoda Citigo is een mooie auto qua looks en bied voldoende ruimte om samen met je gezin of vrienden op pad te gaan. Het is een redelijk moderne auto, want veel delen van de auto zijn verlicht met LED verlichting. Met een prijs van €91,- per maand is het de duurste in dit rijtje, maar dan heb je ook wat !

Zo kun je goedkoop gaan leasen

Een auto leasen voor 100 euro per maand is zeker mogelijk, in tegenstelling tot wat veel mensen denken. Het gaat hierbij dan wel om occasions. Echter wil dit niks zeggen over de kwaliteit van deze auto’s. Soms staan er relatief weinig kilometers op de teller. Het is een betaalbaar alternatief voor mensen die de grote uitgave willen vermijden. Let alleen wel op dat het hierbij dan om een financial lease gaat. In tegenstelling tot de private lease zijn hier niet alle kosten bij inbegrepen. Je betaald bij financial lease enkel het aanschafwaarde bedrag van de auto. Hier bovenop komen de kosten nog voor verzekering, wegenbelasting en onderhoud.

Leasen VS kopen

Het leasen van een auto voor 100 euro per maand is zeker een goed alternatief. Je behoudt namelijk zo je spaarbuffer en betaald maandelijks een bedrag. Hierdoor heb je geld op zij staan voor echte noodgevallen. Daarnaast kun je zelf de betalingstermijn kiezen. Omdat het hier om een financial lease gaat is de auto na de leaseperiode altijd van jezelf. Op dat moment zal hij iets minder waard zijn, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Dit is afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijd.

Leasen:
– Vast maandelijks bedrag voor de afbetaling van de auto
– Zakelijk gezien kun je hier meerdere voordelen uit halen
– Je bepaald zelf de termijn 12, 24, 36, 48 of 60 maanden

Kopen:
– Grote uitgave in een keer
– Je bent meteen eigenaar van de auto

Waar kun je een Auto leasen voor 100 euro per maand?

Een auto leasen voor 100 euro per maand kun je bij veel garages doen, maar ook kun je dit online via diverse leasemaatschappijen doen. Het gaat hierbij om een financial lease waar je enkel betaald voor de aanschafwaarde van een auto. 

In de meeste gevallen wordt er een aanbetaling gevraagd vooraf en bestaat de laatste termijn uit een soort gelijk bedrag. Als je een auto wil gaan inruilen dan wordt dit bedrag eraf gehaald. Echter kan het ook zijn dat de auto die je inruilt meer waard is, maar hierin zullen ze je goed gaan adviseren.

Lees altijd goed de voorwaarden van het leasecontract. Hierin staat altijd vermeld wat de eventuele rente is en in hoeveel termijnen de auto afbetaald is. Vaak kun je ook aan de dealer vragen om een prijs te berekenen voor een kortere termijn. De prijs per maand gaat dan wel een stukje omhoog, maar vaak is dat bij deze auto’s maar enkele euro’s.