elektrische fiets leasen

Elektrische fiets leasen

Top 3 Partijen voor een elektrische fiets leasen

1. Je nieuwste camera lens huren zonder langlopend contract? Bij Grover zeg je elk moment op.

2. Skala heeft het grootste assortiment en is ideaal voor het langdurig leasen van producten.

Inhoudsopgave Elektrische fiets leasen

 • 1. Waar kan ik een elektrische fiets leasen?
  • 1.1 Welke type e-bikes kun je leasen?
  • 1.2 Wat zijn de populairste elektrische fiets merken?
 • 2. Waarom een fiets leasen?
  • 2.1 Hoe werkt een elektrische fiets leasen?
  • 2.2 Private lease of Financial lease?
  • 2.3 Wat zijn de kosten van een elektrische fiets leasen?
  • 2.4 Kan ik een elektrische fiets leasen zonder BKR registratie?
elektrische fiets leasen

1. Waar kan ik een elektrische fiets leasen?

Het komt de laatste jaren steeds vaker voor. Consumenten kopen niet meer een fiets, maar kiezen ervoor om een elektrische fiets te leasen. Maar ook andere varianten, zoals een elektrische fiets op afbetaling komt steeds vaker voor.

Een elektrische fiets leasen wordt veel toegepast door mensen die de fiets gebruiken tussen woon-werk verkeer. Doordat hier steeds meer gebruik van wordt gemaakt, groeit ook het aanbod van leveranciers en fabrikanten die een elektrische fiets leasen aanbieden. Zo is bijvoorbeeld de ANWB een grote speler in deze markt, maar ook Stella en Gazelle doen goed mee. Met name op betrouwbaarheid en service zijn deze partijen erg geschikt.

1.1 Welke type e-bikes kun je leasen?

E-bikes (elektrische fietsen) zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Ook zijn er diverse termijnen verbonden aan het fietsen leasen. De elektrische stadsfiets, elektrische bakfiets, speed pedelec en elektrische vouwfiets zijn de meest voorkomende elektrische fietsen die je kunt leasen.

Deze type fietsen kun je onderverdelen in twee groepen. Je hebt namelijk de normale elektrische fietsen en speed pedelecs. Onder de normale elektrische fietsen bedoelen we de elektrische- stadsfiets, bakfiets en vouwfiets. Deze groep kenmerkt zich door de trapondersteuning die de elektrische fietsen hebben. Dit houdt in dat het trappen comfortabeler en makkelijker is.

De elektrische fiets wordt aangedreven door een motor, maar enkel om het trappen te ondersteunen. Ook zit er een maximale snelheid verbonden aan deze fietsen van 25 kilometer per uur. De speed pedelecs is een groep die ook wel High Speed Bikes worden genoemd. De begrenzing van deze fietsen zit op 45 kilometer per uur, een stuk harder dus dan de normale elektrische fiets. De speed pedelecs vallen daardoor onder de wet van bromfietsen, hierdoor is het dragen van een helm verplicht.

Als je overgaat tot een elektrische fiets leasen dan is het verstandig om na te gaan of de normale elektrische fiets of de speed pedelecs beter bij je past. Het is erg waardevol om vooraf goed in te schatten welke type fiets de beste overeenkomst biedt met jouw fietsbehoeftes.

1.2 Wat zijn de populairste elektrische fiets merken?

Er zijn best wel wat merken die de laatste tijd veel bekendheid krijgen met betrekking tot de elektrische fietsen. Zo zijn bijvoorbeeld de Batavus, Gazelle, Koga, Amslod, Giant, Flyer, Cortina en Kalkhoff grote namen. Deze merken hebben allen goede beoordelingen en de meeste bezitters zijn erg tevreden over de prestaties van deze merken. Gelukkig zijn deze merken veelal ook als leasefiets verkrijgbaar.

Doordat er een grote hoeveelheid van aanbieders van elektrische lease fietsen zijn, is het zoeken van de juiste leasefiets soms een uitdaging. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen. Wist je dat bijvoorbeeld een elektrische fiets veelal onderdelen van verschillende merken in de fiets heeft zitten? We raden daarom aan om niet alleen naar het merk van de elektrische fiets zelf te kijken, maar ook naar de onderdelen die erin zitten.

2. Waarom een fiets leasen?

De aanschaf van een elektrische fiets kan een behoorlijke aanslag op je spaarrekening zijn. De hoge aanschafwaarden ligt voor een beetje e-bike minimaal op €1000,- en meer. Dit bedrag heb je misschien niet zomaar op de plank klaar liggen. Daarom kan het in sommige gevallen handiger zijn om te kiezen voor een elektrische fiets leasen. Zo kun je namelijk op korte termijn al genieten van de nieuwste e-bike voor een vaste prijs per maand. En doordat steeds meer mensen hiervoor kiezen, wordt ook het aanbod van leveranciers steeds groter.

Maar niet alleen het hoge aanschafbedrag van een elektrische fiets kan de keuze voor een elektrische fiets leasen beïnvloeden. Ook horen we vaak als voordeel van leasen dat je geen onderhoud hoeft te plegen en volledig geen omkijken meer hebt aan je fiets. Zo heb je niet meer te maken met onverwachte kosten zoals schade, diefstal en onderhoud. Want dit zit allemaal bij het maandbedrag berekend. Of wat dacht je van het vervangen van de accu door de Wegenwacht Fiets Service als je onderweg bent (dit is geregeld bij de ANWB).

2.1 Hoe werkt een elektrische fiets leasen?

Het leasen van een elektrische fiets is vrij eenvoudig. Dit komt omdat het hele principe gevormd is op het geven van gemak. Daarom zien we bij veel leveranciers dat ook de aanvraag voor een elektrisch fiets leasen erg gemakkelijk is. Je kunt dit bijvoorbeeld privé regelen, maar ook wordt het veelal zakelijk veel toegepast.

Over het algemeen kies je eerst (online) jouw e-bike uit. Afhankelijk van je budget en gebruiksdoeleinde kies je de elektrische fiets die het beste bij je past. Meestal zie je ook direct het maandbedrag van de fiets en na het overeenstemmen van je lease-contract (en goedkeuring van de financiering) wordt vaak je fiets thuis gebracht of kun je hem op locatie ophalen.

2.2 Private lease of Financial lease?

Private en Financial lease zijn twee varianten zoals je een elektrische fiets kan leasen. Bij de Private lease is de elektrische fiets na verloop van de afgesproken lease periode niet van jou. Bij Financial lease is na verloop de elektrische fiets wel van je, je kunt dit zien als een elektrische fiets op afbetaling.

2.3 Wat zijn de kosten van een elektrische fiets leasen?

De kosten van leasen zijn sterk afhankelijk van het type fiets, het termijn van de lease-periode en de soort verzekeringen. In de meeste gevallen betaal je een totaalprijs, maar controleer dit wel altijd goed. Zo kun je extra onverwachte kosten voorkomen. Financial lease begint al bij ongeveer €10,- per maand. Private lease is wat duurder en start vanaf ongeveer €30,- per maand.

2.4 Kan ik een elektrische fiets leasen zonder BKR registratie?

In de meeste gevallen wordt er vanuit de leasebedrijven gekozen voor het gebruik maken van een BKR registratie. Je wordt dus vooraf getoetst en geregistreerd bij het BKR. Dit hoeft niet nadelig te zijn, aangezien de controle vooral bedoeld is om je te beschermen tegen een te hoge lening.

Ben je benieuwd welke items je nog meer kunt leasen? Zie dan ons overzicht van leaseproducten.