De top 5 hybride auto leasen van dit moment

Cabrio leasen

Een cabrio leasen wordt door steeds meer mensen gedaan. Er is namelijk niets zo fijn als een dak wat je in kunt klappen tijdens de warme zomerdagen. Zeker als je over de snelweg rijdt, want dan krijg je een heerlijke frisse wind. Echter moet je wel op meer dingen letten als bij een auto lease. Dit heeft niets te maken met de prijs, maar met de functionaliteiten van een auto. Het ontwerp van de auto is vaak de doorslaggevende factor bij deze vorm van leasen.

Een cabrio heeft vaak een stuk minder ruimte als een normale auto. Echter als je maar met een gezin van maximaal 4 personen bent dan is er altijd wel voldoende ruimte in de meeste cabrio modellen. Voor de mensen die graag in het weekend met zijn tweeën eropuit trekken zijn er ook 2zits modellen. De mensen die voor een cabrio kiezen letten meestal ook op uiterlijk van zowel de binnen- als buitenkant. Dit omdat het toch een bepaalde vorm van luxe moet kunnen uitstralen.

Cabrio leasen voor een voordelige prijs

Top 5 cabrio leasen

(Genoemde leaseprijzen zijn per maand)

#1 – Mercedes-Benz C-Klasse Cabriolet

Voor gezinnen of families die een cabrio willen leasen is de Mercedes-Benz C-Klasse Cabriolet zeker een aanrader. Deze cabrio kun je al leasen vanaf €938,- per maand op basis van een contact van 5 jaar en 10.000 km per jaar. Deze wagen bied net zoveel zitruimte als een gewone auto. Afhankelijk van de motor die je kiest kunnen de PK’s oplopen tot 258PK waarmee je een hoge snelheid haalt. Een ander bijkomende voordeel is dat dit een automaat is.

#2 – Ford Mustang Convertible

De Ford Mustang Convertible is een cabrio die je in veel films en series ziet voorkomen. Dit is dan ook de reden dat het een erg populaire auto is geworden de afgelopen jaren. Er zit wel een duur prijskaartje aan deze luxe wagen vanaf €1670.- per maand op basis van 10.000 km per jaar. Echter wil het oog ook wat. Maar de mensen kopen hem vooral om de 449PK motor waarmee je snel op kan trekken.

#3 – BMW Z4 Roadster

Voor €793,- per maand kun je de BMW Z4 Roadster al leasen bij Directlease.nl. Deze auto is ideaal voor de romantische sfeer vanwege de 2zits uitvoering. De basis uitvoering beschikt over 197PK, maar je kan ook de 340PK uitvoering leasen vanaf €1118,- per maand. Hij trekt lekker snel op door het lage gewicht van de auto. De sofftop is elektrisch bedienbaar waardoor het een van de luxte sportauto’s van het moment is op het gebied van cabrio’s.

#4 – Audi A5 Cabriolet

De Audi A5 Cabriolet wordt al gemaakt sinds 2007, maar de nieuwe 2022 beschikt over een nog mooier design. Daarnaast zitten hier natuurlijk ook de nieuwste technologische ontwikkelingen op. Met een leaseprijs vanaf €812,- per maand op basis van een 5-jarig contract is het ook nog een betaalbare auto. Deze auto heeft 4 zitplekken waardoor hij ideaal is voor gezinnen of mensen die vrienden mee willen nemen in de cabrio.

#5 –  MINI Cabrio

Ook de Mini is verkrijgbaar in Cabrio editie. Deze luxe wagen wordt veel gekozen door de jongere generatie. Daarnaast beschikt hij ook nog eens over cruise control waardoor je lekker relaxed kunt rijden. Met een leaseprijs vanaf €499,- per maand voor 10.000 km per jaar gedurende 5 jaren is het een van de goedkoopste cabrio’s. Met de 102PK motor ben je binnen 11 seconde op een snelheid van 100 KM/per uur.

Tips voor een cabrio leasen

De prijs voor het leasen van een cabrio ligt tussen de €499,- en €1999,- per maand op basis van 10.000 km per jaar en een 5-jarig contract. Over het algemeen gezien kiezen mensen voor een cabrio van ongeveer €800,- tot €900 per maand. Voor deze prijs heb je vaak een auto die binnen 10 seconden een snelheid kan halen van 100KM/per uur. Je koopt de cabrio immers niet alleen voor het mooie design, maar ook de hoge snelheid!

Bij een cabrio is het aantal zitplaatsen ook niet geheel onbelangrijk. Vroeger werden deze auto’s voornamelijk gemaakt met 2 zitplaatsen, maar vandaag de dag zie je ook steeds meer wagens met 4 zitplaatsen. Echter moet je dan wel altijd letten op de kracht van de motor en het gewicht van de auto. Hier zit onderling veel verschil in, maar dit bepaald ook weer hoe snel de auto kan optrekken. Vaak heeft dit ook invloed op de maximale snelheid die je kunt behalen.

De voordelen van een leasecontract

Het leasen van een cabrio zorgt ervoor dat je niet in een keer een groot bedrag hoeft te besteden. Vaak kosten deze auto’s nieuw al snel meer als €30.000 wat niet veel mensen zomaar hebben liggen. Echter is een cabrio ook wel zijn investering waard, want er is niets lekkerder als het rijden met de wind door je haren. 

Daarnaast heb je met het leasen van een auto in zijn algemeen geen omkijken naar andere kosten. Vaak zit er in het contract onderhoud, belasting en andere zaken al standaard opgenomen. Veel aanbieders bieden ook nog eens een pechhulp waarbij je tijdelijk een vervangende auto kunt krijgen. Het goed onderhouden van een cabrio is erg belangrijk omdat het hele gevoelige auto’s kunnen zijn. Een auto die harder rijd slijt vaak ook net wat meer als een andere.

Hier moet je op letten

Als je kiest voor het leasen van een cabrio dan zijn er altijd een aantal dingen waar je op moet letten. Zo is het belangrijk om op het aantal kilometers per jaar te letten. Vaak is het zo dat als je hier overheen gaat je flink bij moet betalen. De meeste aanbieders bieden daarom ook verschillende kilometerbundels aan.

Lees altijd goed de voorwaarden door. Zo weet je precies wat het eigen risico is bij bijvoorbeeld schade. Steeds meer maatschappijen hanteren aparte tarieven voor mensen onder de 24 jaar. Daarnaast is er ook bij veel aanbieders een clausule dat als je meerdere schades binnen 12 maanden maakt het eigen risico verhoogd wordt. Niemand wil vrijwillig schade rijden, maar een ongeluk zit in een klein hoekje.

Let wel altijd goed op de leasevorm. Tussen private lease en financial lease zitten namelijk veel verschillen!