private lease informatie

Private lease zonder BKR registratie

Waarom krijg je wel of niet een BKR registratie bij private lease?

Private lease zonder BKR registratie is vandaag de dag een serieuze vraag wat bij het ene product dat je aanschaft krijgt je wel deze bekende registratie wel en bij een ander product niet. Dit alles heeft te maken met de aanschaf prijs van het product. Wanneer je een auto of scooter private lease contract aangaat met een winkel of bedrijf dan heb je het over flinke aanschaf waardes van 1000 – 10.000 euro’s. Dit neemt een financieel risico voor jou mee maar ook voor het bedrijf en wil natuurlijk weten of jij dit bedrag elke maand kan betalen.

private lease informatie

Wat is en doet de BKR?

BKR is een eigenlijk niet meer een financieel toezichthouder welke werkt als overheidsorgaan. Het bedrijf waar eigenlijk weinig over bekend is toets kopers als ze bijvoorbeeld een product willen aanschaffen en bied bescherming voor bedrijven als jij bijvoorbeeld een “wanbetaler” bent bij een product of dienst die jij in het verleden hebt aangeschaft. Hierdoor zal je merken dat een nieuwe private lease contract niet mogelijk is en je word hier door mogelijk ook om afgewezen door de BKR toetsing.

Private lease zonder BKR registratie voor wie?

Eigenlijk is dit voor iedereen die bijvoorbeeld niet een telefoon met een abonnement wil of tijdelijk iets nodig hebben en dit niet willen aanschaffen. Je kan het eigenlijk zien als een huurkoop. Als je kiest voor private lease zonder BKR registratie wil dat nog niet zeggen dat er geen BKR toetsing is. Hierin zit een groot verschil vraag dan hierna ook bij de winkel of het bedrijf waar je het product wil afnemen. Ander groot voordeel van private lease is natuurlijk dat je geen zorgen hebt over onderhoud en eventuele schades. Dit laatste moet je altijd goed even nalezen in je private lease contract.