tv leasen

TV leasen

Top 3 Partijen om een TV te leasen

1. Je nieuwste camera lens huren zonder langlopend contract? Bij Grover zeg je elk moment op.

2. Skala heeft het grootste assortiment en is ideaal voor het langdurig leasen van producten.

Inhoudsopgave van TV leasen

 • 1. Welke winkels bieden TV leasen aan?
  • 1.1 Welke TV merken zijn het populairste?
  • 1.2 Welke type tv’s kun je leasen?
 • 2. Hoe werkt een TV leasen?
  • 2.1 Wat kost een TV leasen?
  • 2.2 Kan ik een TV leasen zonder BKR toetsing?
  • 2.3 Voor- en nadelen van een TV leasen
tv leasen

1. Welke winkels bieden TV leasen aan?

We zien steeds vaker dan men kiest voor het leasen van producten, hier spelen daarom ook meer leveranciers op in. Steeds meer consumenten weten de weg naar een product leasen te vinden. En ook het aanbod breidt zich meer en meer uit. Zo zijn er on- en offline diverse partijen te vinden waar je eenvoudig een tv kunt leasen, zoals bijvoorbeeld TV LEASE NOW en SKALA.

1.1 Welke TV merken zijn het populairste?

Momenteel zijn Philips, Samsung, LG, Sony en Panasonic de populairste merken. Zo staat bijvoorbeeld Philips er erg bekend om dat zij TV’s maken die erg uniek zijn. Zoals de gepatenteerde Ambilight, waarbij een kleurtechniek achter de TV is geplaatst die mee kleuren met de kleuren van het scherm. Ook doet Philips het erg goed met de geïntegreerde connectie met Android TV.

Samsung heeft juist weer een breed assortiment TB’s met de nieuwste schermtechnieken. Zoals bijvoorbeeld het Tizen Smart Platform, dit zorgt voor een vlekkeloze connectie tussen apps, tv en andere bronnen. Ook zijn alle tv’s van 2 jaar oud (en nieuwer) toegerust op Apple TV. Hierdoor kun je heel eenvoudig met je smart Phone naar films, series en andere items kijken.

Sony heeft juist beeldkwaliteit als grootste focuspunt. Natuurgetrouwe kleuren, scherpe beelden krijgen bij hen de meeste nadruk. Ook heeft Sony ervoor gekozen om bij de meeste modellen Android als besturingssysteem toe te passen bij de smart TV’s. Qua apps en functies zijn ze wel beperkter dan de meeste van hun concurrenten.

LG staat erom bekend een goede prijs en kwaliteit verhouding te leveren. Wist je dat LG aan duurdere merken zoals Sony en Samsung hardware levert voor hun beeldschermen?

Panasonic is een tv merk die beeldkwaliteit van haar producten op nummer één zet. In de meest exclusieve en uitgebreide modellen van Panasonic kiezen ze zelfs voor een film- en bioscoop techniek. Ook is Panasonic uniek te noemen als we kijken naar hun besturingssysteem. Zij hebben er voor gekozen om Firefox en OS als besturingssysteem te implementeren bij de gebruiksvriendelijke tv modellen.

1.2 Welke type TV’s kun je leasen?

Momenteel komen er steeds betere QLED en OLED tv’s op de markt. Ook al hebben ze maar een letter verschil, toch zijn de QLED en OLED twee verschillende typen TV’s. Naast het feit dat ze beide een indrukwekkende kwaliteit van beeld en geluid leveren, is de OLED een TV waarbij de zwartwaardes diep zwart zijn. Zet er een QLED tv naast en je zal een enorm verschil zien. De QLED staat er meer om bekend juist een levendige kleurweergave en scherpe helderheid te hebben.

Er is een groot aanbod van types TV’s om te leasen. Uiteraard allen met verschillende prijskaartjes aan verbonden.

2. Hoe werkt een TV leasen?

In de meeste gevallen van een TV leasen kun je dit online regelen. Er zit altijd een termijn van bijvoorbeeld 36 (tot 72) maanden aan gekoppeld, waarin je een maandbedrag voor het leasen betaald. In enkele minuten is een aanvraag voor een tv leasen ingediend. Daarna wordt dit gecontroleerd door de leverancier, met name de financiële gegevens worden gecheckt. Kun je bijvoorbeeld je maandelijkse termijnen betalen?

In sommige gevallen, zoals bij TV Lease Now is het mogelijk om tijdens je lease periode boetevrij vervroegd af te lossen. Je bent dus de tv eigelijk aan het afbetalen, waarbij aan het einde van de lease periode de tv jouw eigendom is. Het wordt een tv leasen genoemd, maar je kunt het ook zien als een tv op afbetaling

2.1 Wat kost een TV leasen?

Het is belangrijk om je te realiseren dat de kosten voor een tv leasen hoger liggen dan wanneer je in een keer de volledige waarde van de tv afbetaald. Maar mocht je dit bedrag niet klaar hebben liggen, dan is een tv leasen een goed alternatief. De prijzen verschillen per type merk en tv. Ook is dit afhankelijk van de looptijd van het leasecontract wat je aan wilt gaan. De gemiddelde kosten liggen ongeveer tussen de €25,- en €45,- in.

2.2 Kan ik een tv leasen zonder BKR toetsing?

Steeds meer consumenten zijn geïnteresseerd in het leasen van producten. Nu bestaat er ook steeds meer opties om een tv te leasen zonder BKR toetsing. Met name leveranciers die niet aangesloten zijn bij het BKR keurmerk kunnen zonder BKR check of toetsing een lease contract aangaan met de consument. Al hoeft een controle bij het BKR niet nadelig te zijn, aangezien de controle vooral bedoeld is om je te beschermen tegen een te hoge lening.

tv leasen

2.3 Voor- en nadelen van een TV leasen

Uiteraard heeft een tv leasen zo zijn voor- en nadelen. We hebben ze voor je uitgezocht en op een rijtje gezet, zodat je alles goed kunt afwegen. Je gaat namelijk met leasen een langdurig contract aan en wilt er natuurlijk zeker van zijn dat dit ook goed bij je past.

Voordelen van een TV leasen

 • Je hebt geen grote eenmalige uitgaven. Ideaal als je bijvoorbeeld tijdens je verhuizing tijdelijk geen geld beschikbaar hebt voor een nieuwe tv, maar wel maandelijks een stabiel inkomen hebt.
 • Je weet precies wat je maandelijks moet betalen, dit geeft een helder inzicht.
 • Het is lekker makkelijk, je hebt geen omkijken meer naar je tv. Het onderhoud en service wordt (meestal) opgelost door de leverancier.

Nadelen van een TV leasen

 • Als je alle kosten bij elkaar optelt ben je (rente) meer geld kwijt dan wanneer je de tv in een keer kunt betalen.
 • Contractbreuk is erg duur. Is bijvoorbeeld je persoonlijke situatie gewijzigd, dan kun je je contract vaak wel opzeggen maar betaal je hier extra kosten voor. Dit is niet goedkoop.

Ben je benieuwd welke items je nog meer kunt leasen? Zie dan ons overzicht van leaseproducten.