elektrische fiets leasen

De auto blijft staan; elektrische leasefiets in opmars.

Sinds de invoering van de leasefietsregeling in 2020 zien we dat steeds meer mensen gebruik maken van een elektrische leasefiets. Deze is gestaag met een flinke opmars begonnen. Het is opvallend te noemen dat met name werknemers met een zakelijke elektrische fiets steeds vaker hun auto laten staan.

Dankzij de zakelijke e-bikes blijft steeds vaker de auto ongebruikt thuis achter. Dit blijkt uit onderzoek van de zakelijke fietsaanbieder: Lease a Bike, in het kader van ‘Fiets Naar Je Werk Dag’.

elektrische fiets leasen

Goed nieuws voor moeder natuur

Dit is natuurlijk goed nieuws te noemen, dat steeds meer weggebruikers kiezen voor een duurzamere oplossing. Een lease fiets zorgt voor vermindering van de aantal autokilometers die we met elkaar maken. Maar helpt ook bedrijven om hun CO2-footprint te verkleinen.

Maar liefst 64% van de respondenten heeft aangegeven vaker te fietsen naar hun werkplek, sinds zij gebruik maken van een e-bike. Opvallend is ook dat men privé steeds meer is gaan fietsen. Kortere afstanden, tot ongeveer 15 kilometer worden vaker per fiets afgelegd in plaats van dat de auto wordt gepakt.

Fiets naar je werk Dag

Jaarlijks wordt op 16 september de nationale Fiets naar je Werk Dag ‘gevierd’. Het is een dag die mensen stimuleert om wat vaker de fiets te pakken. Maar met name de zakelijke leasefietsregeling in 2020 heeft ervoor gezorgd dat we massaal vaker zijn gaan fietsen.

Ben je benieuwd welke elektrische fietsen allemaal te leasen zijn? Lees hier ons hele bericht over elektrische lease fietsen.