De top 5 hybride auto leasen van dit moment

Hybride auto leasen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een hybride auto te leasen. Het grootste voordeel hiervan is dat je een stuk goedkoper rijdt. Daarnaast hoef je met leasen nergens zorgen over te hebben. Je betaald namelijk in de meeste gevallen een prijs inclusief verzekeringen, onderhoud en een kilometerbundel. Hierdoor heb je een goed overzicht in de kosten en geen onverwachte grote uitgaves.

Een hybride auto zorgt ervoor dat je ook minder CO2 uitstoot. Zo lever je een extra prestatie aan het klimaat. Daarnaast trekken elektrische motoren ook nog eens hard waardoor je snel op de juiste snelheid zit. Ook hoef je minder vaak naar de garage omdat de onderdelen van Hybride auto vaak minder gevoelig zijn voor slijtage.

SUV private lease

Top 5 hybride auto leasen

(Genoemde leaseprijzen zijn per maand)

#1 – Ford Kuga Titanium

Je kunt de Ford Kuga Titanium al huren vanaf €549,- per maand. Dit is inclusief 10.000 KM per jaar en een looptijd van 60 maanden. Denk jij dat dit echt wat voor je is? Ga dan naar de website van Athlon…

#2 -Hybride Hyundai Tucson

De Hybride Hyundai Tucson kun je leasen vanaf €539,- per maand. Deze auto met een trekgewicht van 1650kg is de ideale auto voor een private lease. Daarnaast is hij super zuinig waardoor het brandstof en energieverbruik laag blijft. Standaard is de looptijd 60 maanden incl 10.000 vrije kilometers per jaar.

#3 -Mercedes A klasse 250 e Limousine automaat

Je kunt de Mercedes A klasse al leasen vanaf €489,- per maand incl 10.000 kilometers per jaar. Deze auto is de ideale combinatie tussen een Limousine en een gewone auto. De luxe uitstraling en het lage maandbedrag maken deze auto zeker de moeite waard.

#4 – Renault Arkana

De nieuwe Renault Arkana is verkrijgbaar als hybride lease voor maar €469,- per maand. Dit is op basis van een contract voor 60 maanden. Tevens krijg je ook 10.000 vrije kilometers per jaar. Is dit wat voor jou? Ga dan snel naar de website van ForwardLease.

#5 – Toyota Yaris Hybride

De Toyota Yaris Hybride kun je leasen vanaf €359 euro per maand. Het is een van de veiligste auto’s op de weg. Dit is dan ook de reden dat vooral gezinnen deze wagen leasen. Ook bij deze leaseprijs gaat het weer 10.000 km per jaar en de looptijd bedraagt 60 maanden.

Tips voor een goedkope hybride leasen

Een hybride auto leasen kun je voor een betaalbare prijs vinden. De prijzen hiervan zitten gemiddeld tussen de €200,- en €600,-. Doordat de uitstoot lager is van een hybride auto betaal je ook nog eens minder belasting.

Afhankelijk van de gezinssituatie die er bij jou in huis is maak je een keuze. De meeste mensen hebben al genoeg aan een auto met 2 plaatsen aan de voorkant en 3 achterin. Is het gezin groter dan kun je kiezen voor een hybride auto met 7 zitplaatsen.

Er zijn een heleboel verschillende aanbieders voor een private lease. Het is dus verstandig om deze met elkaar te vergelijken. Eventueel zijn er ook een aantal vergelijkingswebsites die dit voor je kunnen doen. Afhankelijk van hoeveel kilometers je rijd kan het aanbod verschillen bij de aanbieders. Lees daarom ook altijd goed de voorwaarden, want bedrijven hanteren verschillende prijzen voor de extra kilometers.

Alle voordelen op een rijtje gezet

Het grootste voordeel van een hybride auto leasen is dat je een goed overzicht over de kosten hebt. Je betaald namelijk een vast bedrag per maand inclusief onderhoud en belastingen. Een hybride auto stoot veel minder CO2 uit waardoor het maandbedrag qua belastingen een stuk lager is. Vaak is er ook een pechhulp inbegrepen, waardoor je nooit zonder een auto hoeft te zitten.

Tevens worden de afschrijvingskosten automatisch berekend waardoor je een betaalbaar maandbedrag betaald. Veel bedrijven hebben ook een prijs inclusief all risk verzekering. Vaak is het ook nog eens een stuk goedkoper om te leasen als dat je de auto in een keer afbetaald.

De grote uitgave wordt vermeden, maar ook de incidentele onderhoudskosten. Dit is dan ook de voornaamste reden dat leasen steeds populairder wordt. Het leven is al duur zat en je wil je spaarcenten niet in een keer kwijt zijn!

Mogelijke aandachtspunten

Natuurlijk kan niet alles zo rooskleurig zijn bij een hybride auto leasen. Er zijn namelijk ook een aantal dingen waar je goed op moet letten naast de prijs. Zo tellen veel leasemaatschapijen de schadevrije jaren niet mee. Deze moet je dan eigenlijk zelf doorgeven aan Roydata. Vaak lease je een auto voor 5 jaar, maar na die periode ga je weer een nieuwe auto leasen. Op dat moment kan je zomaar verbaasd zijn dat de schadevrije jaren weg zijn. En dit maakt echt wel een groot verschil in de prijs.

Ook is het belangrijk om de voorwaarden aandachtig door te lezen. Sommige bedrijven hebben ook een aparte clausule voor schade. Vaak is het zo dat als je binnen 12 maanden een nieuwe schade maakt dat je dan het dubbele bedrag van het eigen risico moet betalen. Nu is dit lang niet het geval bij alle maatschappijen, maar het kan geen kwaad om dit te controleren.

Let ook hierop bij een hybride leasen

In de meeste gevallen kun je niet zomaar onder een contract uit bij het leasen van een hybride auto. Het kan altijd wel eens zijn dat het financieel tegen zit of dat je gaat scheiden en het niet meer kan betalen.

Gelukkig zijn er steeds meer maatschappijen die hier wat soepeler mee omgaan, maar in de meeste gevallen betaal je toch nog een hoge boete. De bedrijven met een keurmerk staan het vaak wel toe om kosteloos het contract tussentijds te beëindigen.

Vaak zijn de leasecontracten opgesteld op basis van 10.000 km per jaar. Het is wel belangrijk dat je deze goed op weet te maken want anders betaal je veel geld voor niets. Voor de incidentele rijders is het vaak goedkoper om een auto of occasion te kopen.